Despre mine

Alexandra Irimes - descriere

Salut! Dacă vrei să mă cunoști mai bine, sunt anumite aspecte pe care vreau să ți le împărtășesc. Mă numesc Alexandra Irimeș și sunt psiholog clinician și psihoterapeut cognitiv-comportamental. Am finalizat studiile la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, secția Psihologie din cadrul Universității Babeș-Bolyai, am urmat Masteratul de Psihologie Clinică, Consiliere Psihologică și Psihoterapie din cadrul aceleași universități. Am făcut timp de 2 ani formare în Psihologie Clinică și în Psihoterapie Cognitiv-Comportamentală, fiind atestată de Colegiul Psihologilor din Romania ca și Psiholog Clinician și Psihoterapeut autonom.

În timpul facultății, am ales să lucrez cu pacienții cu diagnostic de diabet, iar din interacțiunea cu ei, am învățat foarte multe lucruri. De exemplu, am învățat că boala te ajută să conștientizezi anumite aspecte pe care în mod normal nu le-ai fi observat; că există viață frumoasă și dupa ce afli că ai o boală cronică, că nu dezvolți neaparat tulburări psihologice (depresie, anxietate etc.) după ce medicul îți dă diagnosticul și că există numeroase cauze psihoemoționale care pot declanșa problemele fizice.

În anul 2012 am fost implicată într-un proiect denumit iSOPHIE în cadrul căruia am interacționat cu persoanele cu anxietate socială. Mai specific spus, am efectuat evaluare psihologică și intervenție psihoterapeutică persoanelor incluse în program pe baza unei platforme online. Această experiență m-a ajutat să realizez importanța utilizării instrumentelor validate științific în psihologie clinică, ca și ingredient esențial în procesul de intervenție psihoterapeutică.

Toate aceste experiențe pe care le-am avut în cadrul facultății m-au ajutat să acumulez cunoștințele necesare pentru a face față solicitărilor apărute la practica de la cabinet și ulterior în cadrul clinicii oncologice private Medisprof. Timp de 2 ani am interacționat cu sute de pacienți oncologici cărora le sunt profund recunoscătoare pentru toate învățămintele transmise direct și indirect. Am avut prilejul să cunosc sute de povești de viață spuse într-un ton de melancolie, supărare, fericire, acompaniate de lacrimi sau zâmbete. Acolo mi s-a clarificat o idee pe care am preluat-o din studiile de specialitate citite: fiecare boală ascunde o cauză subtilă - un șoc emoțional puternic, o supărare adâncă, reprimată, o problemă de cuplu și alte aspecte psihologice. Așa că, îți recomand din suflet: nu lăsa timpul să treacă în cazul în care ai o problemă sau un conflict nerezolvat. Apelează cu încredere la un psiholog, el te poate ghida în creionarea soluțiilor specifice problemei tale.

Fiecare pacient pe care îl întâlnesc îmi demonstrează că sunt pe drumul cel bun și accentuează ideea că sunt facută pentru această profesie.